Årsaker til uteblitt graviditet – ukjent årsak

Ung pasient ser video på sin laptop

Dr. Jon W. Hausken

December 9, 2022

Ung pasient ser video på sin laptop

Jon Hausken: Mange par er ofte frustrerte fordi det er ingen årsak. Men det er også det mest vanlige. 1/3 av parene har såkalt ukjent årsak. Det betyr ikke at det ikke er en årsak. Men det er ukjent. Og da er det også prøverør som er metodikken. Fordi, som sagt, den optimaliserer alle prosesser. Og dermed har du gode resultater i den gruppen.

Jon Hausken: Ukjent årsak handler ofte om implantasjonsproblem. Og da er det noe så fint som, man kaller det for proteinuttrykk Fordi embryo er et egg som er blitt befruktet og har gått til celldedeling. Og det skal feste seg i livmorhulen i slimhinnen. Og så tenker man seg at det går av seg selv, men det gjør det jo ikke. Fordi embryoet produserer en masse proteiner, det kaller man proteinuttrykk, men det gjør også slimhinnen og det må da passe sammen. Og da kan det enten være feil proteinuttrykk fra embryoet. Som tilsier at kanskje embryoet ikke er godt nok. Eller slimhinnen som dermed på en måte har et feil uttrykk. Kan være genetisk. Eller det kan være forsinket. Så implantasjon i dag er veldig viktig.

Jon Hausken: Og det har Klinikk Hausken veldig sterkt fokus på. Og er innovative på det. Vi henter informasjon fra utlandet. Ofte så tror vi at vi i Norge er best. Men det hender det kommer gode idéer fra utlandet og. Og vi er snare med å ta opp de hvis det gir fornuftig mening.

Illustrasjon av Dr. Jon W. Hausken
Dr. Jon W. Hausken

Spesialist i gynekologi og obstetrikk.

Andre artikler

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon