Infertilitet er et problem som kan ramme alle, uavhengig av kjønn eller alder.

Infertilitet er et problem som kan ramme alle, uavhengig av kjønn eller alder. Det er anslått at ett av åtte par vil oppleve fertilitetsproblemer på et tidspunkt i livet. Det er mange mulige årsaker til infertilitet, inkludert hormonelle ubalanser, infeksjon, anatomiske abnormiteter og stress. Heldigvis er det også mange behandlingstilbud tilgjengelig ved Klinikk Hausken. Disse inkluderer IVF, fertilitetsmedisiner og kirurgi. I tillegg tilbyr klinikken vår rådgivning og støtte for å hjelpe par gjennom utfordringene med infertilitet. Ved hjelp av moderne medisin er flere og flere par i stand til å overvinne infertilitet og få familiene de alltid har drømt om.

For kvinner kan infertilitet være forårsaket av problemer med eggløsning, blokkerte eggledere eller endometriose.

For mange kvinner er det å få barn en integrert del av livet. Imidlertid synker fruktbarheten med alderen, og omtrent 10 % av kvinnene har problemer med å bli gravide eller gjennomføre en graviditet. Det er mange mulige årsaker til infertilitet, inkludert problemer med eggløsning, blokkerte eggledere og endometriose. Selv om alder er en viktig faktor for nedgang i fruktbarheten, kan flere løsninger hjelpe kvinner med å overvinne infertilitet og få familiene de ønsker. Ved hjelp av fertilitetsbehandlinger og andre assisterte befruktningsteknologier kan flere kvinner bli mødre enn noen gang.

For menn kan infertilitet være forårsaket av lavt antall sædceller eller dårlig sædkvalitet.

Alder er en vanlig faktor i infertilitet for både menn og kvinner. Når en mann blir eldre, synker testosteronnivået, og sædproduksjonen avtar. Denne nedgangen begynner rundt 30 år og fortsetter gjennom hele livet. Mens noen menn kan få barn langt opp i seniorårene, kan andre finne det vanskeligere. En rekke tester kan bidra til å avgjøre om en manns spermantall eller kvalitet er lav. Hvis du har problemer med å bli gravid, ikke vent med å få hjelp. Infertilitet er ikke alltid mulig å behandle, men det er mange tilgjengelige alternativer som kan hjelpe par til å bli foreldre. Igjen, tidlig diagnose og behandling er avgjørende for å øke sjansene for suksess.

Infertilitet kan være følelsesmessig og fysisk drenerende for både menn og kvinner.

Infertilitet kan være komplekst og følelsesmessig ladet for både menn og kvinner. I tillegg til den følelsesmessige toll, kan infertilitet også ta en fysisk toll på både menn og kvinner. Men med hjelp fra en fertilitetsspesialist kan mange par finne løsninger som fører til suksess. Selv om reisen ikke er lett, er den ofte verdt det til slutt.

Det finnes behandlinger tilgjengelig for infertilitet, men de tar tid, så start tidlig.

Mange par som ønsker å få barn står overfor fruktbarhetsproblemer. Selv om dette kan være et vanskelig og hjerteskjærende problem å håndtere, finnes det behandlinger som kan hjelpe. Det kan imidlertid ta tid før disse behandlingene er effektive, så det er viktig å starte dem så snart som mulig. Selv om hvert tilfelle er unikt, ikke vent for lenge med å søke behandling - jo før du starter, jo større er sjansen for suksess.

Det er viktig å søke hjelp fra en lege hvis du har problemer med å bli gravid.

Hvis du har problemer med å bli gravid, er det viktig å søke hjelp fra en lege eller annen fertilitetsekspert. De kan hjelpe deg med å finne ut hva som kan være årsaken til dine fertilitetsproblemer og finne løsninger som passer din unike situasjon. Det finnes en rekke behandlingsalternativer tilgjengelig, så det er en god sjanse for at du vil kunne finne en som fungerer for deg. Og selv om du ikke klarer å bli gravid med en gang, kan fertilitetseksperter hjelpe deg med å holde deg positiv og håpefull gjennom hele prosessen. Så ikke nøl med å søke hjelp hvis du sliter med å bli gravid – det kan utgjøre hele forskjellen.

Hvis du tror du kan ha fertilitetsproblemer, er å ta en fertilitetstest det beste stedet å starte. En fruktbarhetstest vil hjelpe deg med å finne ut hva som kan være årsaken til din infertilitet og gi deg informasjon om de beste behandlingsalternativene for deg. Ikke la infertilitet hindre deg i å stifte familie – kom i gang på reisen mot foreldreskap i dag med en fertilitetstest hos oss på Klinikk Hausken.

Bestill timePrisliste

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Det er flere årsaker til infertilitet hos kvinner og hos menn.

Infertilitet utarter seg ulikt hos kvinner og menn. Uansett hvor feilen ligger så bør man få klarhet i situasjonen slik at man kan planlegge.

Årsaker til uteblitt graviditet

Dr. Jon Hausken forklarer om ulike årsaker til uteblitt graviditet.

Sykdommer og lidelser som kan forårsake infertilitet.

Nedenfor er en rekke sykdommer og lidelser som ofte kan være årsak eller delvis årsak til at man ikke blir gravid.

Portrett av kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kvinnelig fertilitetslege

Planlegg din IVF-behandling

Kvinners natrulige fertilitet synker med alderen. Derfor er det for mange viktig å ikke vente for lenge dersom man får avklart et behov for assistert befruktning. Hos oss får du muligheten til å betale IVF-behandling med en fleksibel betalingsavtale.

Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon