Ultralyd er et verktøy som brukes til å se inni kroppen ved hjelp av høyfrekvente lydbølger. Metoden er nyttig for de som venter barn, da den kan gi informasjon om fosterutviklingen.

Hva er tidlig ultralyd?

Tidlig ultralyd er en type ultralyd som utføres i de første ukene av svangerskapet, vanligvis mellom uke 6 og 11. Det brukes til å evaluere fosterutvikling og til å gi informasjon om graviditeten. Det kan også brukes for å diagnostisere visse avvik, for eksempel kromosomavvik, syndromer og sykdommer. Tidlig ultralyd kan også gi mer detaljerte opplysninger om fosterutvikling og babyens vekst.

Om tidlig ultralyd.

Ultralydundersøkelse av gravide kvinner har eksistert siden slutten av 70-tallet. Ultralydbølger avgir ingen stråling og er derfor uten bivirkninger og er trygg å anvende både for foster og mor. Med ultralyd kan en få mye informasjon om foster- og svangerskapsutvikling.

Tidlig ultralyd hos gravide - pris.

Oversikt over priser finner du på vår prisliste >>

Hvorfor ta en tidlig ultralyd?

Mange ønsker å ta tidlig ultralyd for å se at alt er vel med fosteret. Det kan brukes til å oppdage avvik som kromosomavvik, fostersykdommer eller andre forhold. Tidlig ultralyd kan også brukes til å støtte graviditet, da den kan gi informasjon om fosterutvikling.

Når kan du velge å ta tidlig ultralyd i svangerskap?

Tidlig ultralyd kan utføres så tidlig som i uke 6 av svangerskapet. Det er mest nyttig for gravide som er 35 år eller eldre ved termin, da den kan identifisere risikoen for fosteravvik. Det kan også gi informasjon om hjerte som slår, størrelse på babyen, fostermagen og placenta.

Hvordan får du tidlig ultralyd hos gynekolog?

Gravide som ønsker tidlig ultralyd, kan kontakte Klinikk Hausken. Når du tar kontakt, må du be om en tidlig ultralydundersøkelse. Du vil også bli bedt om å oppgi detaljer som navn, e-post og telefonnummer.

Våre klinikker tilbyr tidlig ultralyd.

Klinikk Hausken tilbyr tidlig ultralyd og andre tjenester for gravide. Klinikkene tilbyr også et tilbud til gravide som ønsker å få informasjon om fosterutvikling og babyens vekst. I tillegg tilbyr de råd og veiledning om hvilken type ultralydundersøkelse som er best for den enkelte mors situasjon.

Ofte stilte spørsmål

Hvor tidlig kan man se at man er gravid på ultralyd?
- På en tidlig ultralyd kan man se tegn på graviditet fra omtrent 5-6 uker etter befruktning.

Når er det lurt å ta tidlig ultralyd?
- De fleste gravide kan dra nytte av en tidlig ultralyd, da det kan gi kvinner informasjon om sin helse og utvikling av fosteret. Men det er visse grupper gravide som bør ta en tidlig ultralyd. Disse inkluderer gravide over 35 år, gravide med en risiko for alvorlige misdannelser, gravide som har hatt tidlige eller hyppige fosterskader, gravide som har en historie med spontanaborter eller gravide som har en historie med komplikasjoner under graviditet og fødsel.

Hva er risikoene med tidlig ultralyd?
- Det er ingen kjente risikoer med tidlig ultralyd. Imidlertid kan det være usikkerhet knyttet til resultatene, da flere av resultatene kan være subjektive. I tillegg kan resultatene ikke alltid være nøyaktige, da de kan variere basert på tid, teknikk og kvalifikasjoner til den som utfører ultralydundersøkelsen.

Hva kan man finne ut på tidlig ultralyd?
- En tidlig ultralyd kan brukes til å finne ut om det er flere enn ett foster, å bekrefte den eksakte alderen på fosteret og å sjekke plasseringen av eggstokken og livmoren. Det kan også brukes til å sjekke fosterutviklingen, å måle nakkefolden, å bekrefte fosterets plassering og å sjekke for indikasjoner på Downs syndrom.

Følgende metoder tilbys
- Alle klinikkene tilbyr tidlig og 2D ultralyd. Klinikken i Stavanger tilbyr også 3D.

Priser

Her er en liten prisoversikt for noen behandlingene hos Klinikk Hausken.

Svangerskapskontroll med ultralyd

kr 1850,-

Gynekologisk undersøkelse

kr 1850,-

Høyre pil rosa

Se hele prislisten her

Våre leger

Nedenfor ser du legene som du møter på denne klinikken. Du trenger ikke henvisning fra din fastlege for å bestille time hos oss.

No items found.

Vi tilbyr ultralyd i flere byer.

Klinikk Hausken tilbyr gravide kvinner ultralyd ved alle sine fem avdelinger.

Om Klinikk Hausken.

Klinikk Hausken ble etablert i 2006. Siden den gang har klinikken vokst og vi er i dag fem klinikker i Norge. Klinikken er størst i Norge innen fertilitet, men ultralyd for gravide og gynekologiske undersøkelser for kvinner i alle aldre har alltid vært en vikti del av klinikkene.

Smilende kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Ikon for gynekolog og ultralyd

Våre gynekologer hjelper gravide og kvinner i alle aldre

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon