Hva er eggdonasjon, og hvordan fungerer det?

Eggdonasjon er en prosess der en kvinne gir ett eller flere av eggene sine som skal brukes i fertilitetsbehandlinger. Eggdonorer er anonyme, men barnet har rett til å vite donorens identitet når det fyller femten år. Givere kan bli kompensert for sin tid og innsats. Eggdonoren gjennomgår en rekke medisinske tester for å sikre at hun er en god kandidat for eggdonasjon. Etter egguttaket, fryses eggene ned og legges til klinikkens eggbank. Når legen finner en god match for det donerte egget, blir det befruktet med sæd og implantert i mottakerens livmor. Egget vil implanteres og vokse til en baby hvis alt går bra.

Hvem kan ha nytte av fertilitetsbehandling med eggdonasjon?

Eggdonasjon er en måte for infertile par å få et barn genetisk relatert til minst én forelder. Eggdonasjon er et populært fertilitetsbehandlingsalternativ for lesbiske og heterofile par som sliter med å bli gravide. Det er også en måte for lesbiske par å få barn når en kvinne donerer et egg til sin kvinnelige partner.

Selv om prosessen kan være dyr, gir den en mye høyere suksessrate enn tradisjonelle metoder som in vitro fertilisering (IVF). Fordi eggdonorer vanligvis er unge og friske, har de større sjanse for å produsere egg av høy kvalitet som vil resultere i en vellykket graviditet. I tillegg gir eggdonasjon lesbiske par muligheten til å få et barn som er genetisk beslektet med en av mødrene. For heterofile par kan eggdonasjon være det eneste alternativet dersom kvinnen ikke kan produsere egne egg. Fertilitetsbehandling med eggdonasjon hjelpe mange par med å oppnå drømmen om å stifte familie.

Hvor vellykket er fertilitetsbehandling med eggdonasjon?

Fertilitetsbehandling med eggdonasjon kan for mange være en god løsning. Det er imidlertid avgjørende å huske at hvert tilfelle er forskjellig, og det er ingen garanti for at alle som gjennomgår fertilitetsbehandling med eggdonasjon vil lykkes. Mange faktorer kan påvirke suksessraten for denne typen behandling, inkludert kvinnens alder og kvaliteten på eggene. Det er derfor viktig å konsultere en av våre fertilitetsspesialister for å finne ut om denne typen behandling er riktig for deg eller ikke.

Fertilitetsbehandlinger kan være et alternativ for par som sliter med fertilitetsproblemer. Det er imidlertid viktig å forstå risikoen involvert før du tar noen avgjørelser. Snakk med en av våre fertilitetsspesialister din om alle alternativene dine og ta en informert beslutning som er riktig for deg og din familie. En fertilitetstest er ofte det første trinnet for par som vurderer eggdonasjon.

Lær mer om eggdonasjon i Norge.

Hver episode av vår podcast tar opp et aktuelt tema for deg som vurderer fertilitetsbehandling.

Podcast: Eggdonasjon i Norge

Hvilke retningslinjer gjelder for donorer av egg, og mottakere av egg i Norge? I denne episoden snakker terapeut Tone Bråten om eggdonasjon.

Portrett av kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon