Det finnes mange måter å sjekke fruktbarheten din på, og det er en god ide å undersøke hvilke alternativer som er tilgjengelige. En undersøkelse hos oss gir deg deg et personlig bilde av din fertilitetsstatus, samt informasjon om hva du må gjøre for å øke mulighetene for å bli gravid.

Hva er fertilitet?

Fertilitet er evnen til å bli gravid og få barn. Selv om kvinner kan få barn helt frem til overgangsalderen, går den naturlige fruktbarheten ned når kvinnen blir eldre. Fertilitet for menn betyr evnen til å produsere sædceller med god kvalitet, som kan befrukte kvinnens egg. Det er derfor viktig å vite hvordan du kan sjekke fruktbarheten din, slik at du kan få mest mulig ut av tiden du har til å prøve å bli gravid.

Hvordan sjekker du din fruktbarhet?

Det er flere måter å sjekke din fruktbarhet på. Den enkleste måten er å bruke en enkel test som måler hormonnivåene dine. Blodprøver kan også hjelpe deg med å få et mer nøyaktig bilde av hvor fruktbar du er. Du kan også bestille time hos en av våre gynekologer eller spesialister for å få en grundig vurdering av din situasjon. Vi kaller denne testen for Fertilitetssjekken og den tilpasses dine behov.

Fertilitetstest for kvinner og menn.

En fertilitetstest for kvinner måler hormonnivået i kroppen hennes, som kan hjelpe henne med å få et klarere bilde av hvor fruktbar hun er. Denne testen kan også gi henne informasjon om eggløsning og hvor lenge hun kan vente med å prøve å bli gravid. En fertilitetstest for menn måler sædkvaliteten, som kan hjelpe ham med å få et bilde av hvor fruktbar han er. Dette kan hjelpe ham med å forstå hvordan han kan øke sjansene for å bli far.

Hva er årsakene til redusert fruktbarhet?

Det er mange årsaker til redusert fertilitet, blant annet alder, faktorer knyttet til livsstil, sykdommer og medisiner. Noen kvinner opplever også redusert fertilitet som følge av genetiske årsaker eller skader som oppstår under fødsel. Det er viktig å huske at selv om du har redusert fruktbarhet, er det fortsatt mulig å bli gravid eller få barn.

Menn kan også ha redusert fruktbarhet som følge av en rekke faktorer. Dette inkluderer alder, livsstil, genetikk, medisiner og sykdommer. For eksempel kan manglende søvn, alkoholforbruk og eksponering for kjemikalier og miljøgifter føre til redusert fruktbarhet hos menn. Diabetes, kreft og enkelte medisiner kan også føre til reduksjon i sædkvalitet. Det er viktig å ta disse faktorene i betraktning når du sjekker din fertilitet.

Hvor lenge bør du vente med å ta en fertilitetstest hos oss?

Det er store individuelle forskjeller. Det er best å ta en fertilitetstest etter at du har prøvd å bli gravid i 6-12 måneder uten å lykkes. Spør oss dersom du er i tvil. Et godt råd er ikke å vente for lenge. Mange blir glad at de oppsøkte hjelp raskt og mange opplever at naturen bare må ha litt ekstra hjelp.

Ønsker du å bli gravid? En enkel fertilitetstest som er tilpasset både single og par.

En test kan hjelpe deg med å få et personlig bilde av hvor fruktbar du er. Testen hjelper deg med å få en bedre forståelse av eggløsning og hvor lenge du kan vente med å prøve å bli gravid. En fertilitetstest kan også gi nyttig informasjon om hva du kan gjøre for å øke mulighetene for å bli gravid, enten du er single eller i et parforhold.

Bestill time i dag - våre leger og gynekologer finner årsaker slik at du får klarhet i din situasjon.

Det er viktig å bestille time hos en gynekolog eller spesialist hvis du har problemer med å bli gravid. Jo raskere du får en diagnose, jo raskere kan du begynne å behandle problemet. Det er ikke anbefalt å vente for lenge, da det kan begrense mulighetene dine for å bli gravid. Det er derfor viktig å oppsøke hjelp så snart som mulig.

Tester på våre klinikker.

Høyre pil rosa

Fertilitetssjekken

Høyre pil rosa

Egglederundersøkelse

Høyre pil rosa

Sædtest

Med Fertilitetssjekken får du en spesialtilpasset undersøkelse gir det beste utgangspunktet for å finne årsak og løsning. Egglederundersøkelse og sædtest er også i mange tilfeller en god løsning.

Lær mer om Fertilitetssjekken.

Hver episode av vår podcast tar opp et aktuelt tema for deg som vurderer fertilitetsbehandling.

Podcast: Fertilitetssjekk, hva er det?

I denne episoden vil Dr Jon Hausken og terapeut Tone Bråten gå i detalj på hva en fertilitetssjekk egentlig er, og drøfte når det egentlig er på tide med en fertilitetssjekk fra et medisinsk og terapeutisk perspektiv.

Ung ansatt på IVF-klinikk

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

Sommerferie på Klinikk Hausken:
Vi har stengt på alle våre avdelinger i perioden 1. juni til 26. juni.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon