Sædprøve (sædanalyse) er en enkel undersøkelse hvor man kan teste alt fra volum, antall, bedømme bevegelighet og utseende. Testresultatet er tilgjengelig samme dag. Hos oss får du time uten ventetid.

Uteblir graviditet er første bud å sjekke sædkvaliteten.

Redusert sædkvalitet skyldes sannsynligvis livsstil og miljøfaktorer. Det ser ut som om det moderne samfunn har negative effekter på menns fertiliseringspotensiale. Men heldigvis har muligheter for assistert befruktning gjort store fremskritt. Tidligere var det lite man kunne gjøre hvis sædkvaliteten var dårlig. I dag er det mange metoder som løser dette problemet.

Hva er en sædanalyse?

Sædanalyse er en enkel undersøkelse hvor man kan teste alt fra volum, antall, bedømme bevegelighet og utseende. I tillegg kan man utføre forskjellige tester for å bedømme fertiliseringspotensiale. Ved Klinikk Hausken kan man få time på dagen, få utført tester og ha svar i løpet av et par timer. Hvis sædkvaliteten er redusert vil man få tilbud om oppfølging og informasjon om hvilke tiltak som vil virkeliggjøre drømmen om egne barn.

Hvem bør teste sæd med en sædanalyse?

Hvis en har forsøkt å oppnå graviditet i mer enn 6 måneder uten å lykkes bør en teste sædkvaliteten. Dette fordi redusert sædkvalitet alene eller sammen med infertilitetsproblemer hos kvinnen utgjør over 50% av årsaker til uteblitt graviditet. Sædprøve er også det enkleste å teste, så hvorfor skal kvinnen ta initiativet til en masse unødvendige tester når du enkelt kan ordne dette selv.

Hva kan jeg selv gjøre for å bedre sædkvaliteten?

Dessverre så er det ikke mye som har vist effekt på kvalitet og kvantitet. Det eneste som vi med sikkerhet vet er at sædproduksjonen trives best ved noe lavere temperatur enn kroppens egen. Det er derfor testiklene henger der de henger. Tettsittende klær vil øke temperaturen og er negativt. Hva med sykling? Vi vet ikke, men utifra temperatur så vil mange timer på sykkelsete daglig sannsynligvis ha uheldig effekt. Kosthold, vitaminer og mineraler? Mange sverger til kostholds tilskudd, men ingen større studier har kunnet påvise sikre positive effekter.

Å leve sunt med et balansert kosthold, regelmessig fysisk aktivitet, generell fysisk og psykisk velvære har vist seg å være positivt for kropp og sjel. Sannsynligvis gjelder dette også for sædproduksjon, men vi vet det ikke helt sikkert. Røyking vil over tid gi negative effekter. Sædkvaliteten avtar også med alder.

Hva med steriliserte menn?

Steriliserte menn kan enkelt hjelpes ved å hente ut spermier fra testikkelen eller bitestikkelen. Et lite inngrep hvor en aspirer spermier med en tynn liten nål. Dette forutsetter imidlertid at kvinnen gjennomgår IVF. Hvis hun ikke har noen fertilitetsproblemer, er sjansen for å lykkes svært høy. Vi vet at sædproduksjonen varierer og i et gitt heldig øyeblikk så vil selv menn med svært redusert sædkvalitet oppnå graviditet med sin kvinne. Men å teste seg, få informasjon om eventuelle tiltak er enkelt og veldig smart. Klinikk Hausken oppfordrer menn til å være mer aktiv søkende når graviditet uteblir.

Portrett av kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Pasient ikon rosa

Fertilitetstest – sædtest

Du får svar samme dag som du tar en sædtest. Det er den enkleste måten for menn å undersøke sin fertilitet. Du trenger ikke henvisning fra fastlege for å bestille time hos oss.

Bestill time med å fylle ut skjema:
ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kvinnelig fertilitetslege

Fertilitetssjekken tilpasses ditt behov.

Nedenfor velger du den Fertilitetssjekken som passer din situasjon best. En spesialtilpasset undersøkelse gir det beste utgangspunktet for å finne årsak og løsning.

Høyre pil rosa

ICSI

Høyre pil rosa

mikro-TESE

Høyre pil rosa

Pris IVF

Høyre pil rosa

Steg for steg

Høyre pil rosa

Suksessrater

Høyre pil rosa

Lang protokoll

Høyre pil rosa

Kort protokoll

Andre måter å teste fertilitet.

En sædtest for menn og en egglederundersøkelse for kvinner kan være en relativt enkel måte å undersøke fertiliteten.

Høyre pil rosa

ICSI

Høyre pil rosa

mikro-TESE

Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon