Hva er rectocele og hva er symptomene?

Rectocele er en vanlig gynekologisk tilstand som kan forårsake symptomer som spenner fra mildt ubehag til sterke smerter. Det oppstår når endetarmen buler mot en kvinnes bekkenbunnsvegg, noe som fører til trykk og muligens en følelse av tyngde.

Bekkenbunnssvakhet er ofte den underliggende årsaken, som følge av fødsel eller naturlig aldring. Andre risikofaktorer for å utvikle rectocele er fedme og forstoppelse.

Vanlige symptomer inkluderer en trang til å urinere ofte, ufullstendig tømming av blæren under vannlating, smertefulle avføringer, problemer med å få avføring, anstrengelser når du prøver å ta avføring, og smerter i korsryggen eller bekkenet.

Det er mulig å håndtere denne tilstanden med enkle livsstilsendringer som å styrke bekkenbunnsmuskulaturen gjennom øvelser kombinert med kostholdsendringer og medisiner.

Årsaker til rectocele og hvordan det kan behandles.

De primære årsakene til rectocele inkluderer fødselstraumer eller skade på området, alder, historie med kronisk belastning under avføring på grunn av forstoppelse eller hemoroider, tidligere bekkenkirurgi, genetiske faktorer og svekkede eller løse muskler.

Heldigvis kan rectocele generelt behandles uten kirurgi. Milde tilfeller kan håndteres med livsstilsendringer som å spise mer fiber for å forhindre forstoppelse og gjøre bekkenbunnsøvelser for å styrke de berørte musklene. I moderate tilfeller kan fysioterapi og reseptbelagte medisiner brukes til symptomlindring. For alvorlige tilfeller kan kirurgisk behandling være gunstig for å støtte og stabilisere området rundt prolapsen.

Rectocele er en vanlig tilstand, men en som ikke bør ignoreres; med riktig screening og omsorg kan det hjelpe pasienter med å finne lindring fra symptomene og fortsette å leve et aktivt liv.

Tips om hvordan du kan forhindre at rectocele oppstår eller forverres.

Rectocele, eller utbuling av endetarmen inn i skjeden, kan være en kilde til ubehag og forlegenhet for mange kvinner. Heldigvis er det skritt du kan ta for å forhindre at det dannes i utgangspunktet eller forverres over tid.

Først og fremst, hold deg aktiv og hold en sunn vekt, da dette bidrar til å fremme god muskeltonus som støtter bekkenorganene. I tillegg, avstå fra å løfte tunge gjenstander regelmessig og vær forsiktig når du bærer ned for å løfte tyngre gjenstander.

Å opprettholde en god holdning mens du står og sitter, bidrar også til å styrke musklene i mage- og bekkenområdet. Mat med mye fiber bidra til å myke opp avføringen, slik at de passerer lettere for å redusere belastningen under avføring.

Til slutt kan styrkeøvelser som retter seg mot dette området bidra til å holde alt tonet og responsiv på behandlingen hvis symptomene forverres.

Alle disse trinnene kan bidra til støtte og vedlikehold for bekkenorganene, og bidra til å minimere eventuelle symptomer på en rectocele.

Hvis du tror du har rectocele, er det viktig å søke lege for å utelukke mer alvorlige tilstander. Legene våre kan ta en grundig gjennomgang avsymptomene dine og gjennomføre en undersøkelse.

Gynekologer på denne klinikken.

Våre gynekologer har lang erfaring og hjelper kvinner i alle aldre.

No items found.

Om gynekologi.

Kvinner i alle aldre kommer til oss for gynekologiske undersøkelser. Hver livsfase har sine utfordringer. Derfor er det viktig å få behandling og råd av en gynekolog med lang erfaring som forstår dine behov. Når du kommer til oss for en gynekologisk undersøkelse eller behandling, kan du føle deg trygg. Alle våre avdelinger har lyse lokaler og våre ansatte gjør alt de kan for at du skal føle deg tatt godt vare på.

Gynekologiske undersøkelser hos oss.

Våre gynekologer kan hjelpe deg med vanlige rutineundersøkelser og andre gynekologiske undersøkelser. Som oftest er det ingen eller kort ventetid.

  • Rectocele
  • Uregelmessig menstruasjon
  • Fremfall av skjedeveggen
  • Hysteroskopi
  • Kjønnssykdommer
  • Overgangsalder plager
  • Inkontinens
  • Underlivssmerter
  • Celleprøve (livmorhalsprøve)
  • Gynekologisk undersøkelse

Priser

Her er en liten prisoversikt for noen behandlingene hos Klinikk Hausken.

Gynekologisk undersøkelse

kr 1780,-

Svangerskapskontroll med ultralyd

kr 1780,-

Høyre pil rosa

Se hele prislisten her

Rectocele kvinnelig pasient i profil
Avkryss ikon rosa
Denne teksten er faktasjekket av:
Portrett av kvinnelig fertilitetslege

Vi har gynekologer flere steder i Norge.

Klinikk Hausken er Norges største fertilitetsklinikk og har erfarne gynekologer som også hjelper kvinner i alle aldre med de aller fleste gynekologiske undersøkelser. Gravide kvinner får også hjelp til et så godt svangerskap som mulig.

Smilende kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Ikon for gynekolog og ultralyd

Våre gynekologer hjelper gravide og kvinner i alle aldre

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Andre gynekologiske undersøkelser.

Nedenfor ser du en oversikt over gynekologiske undersøkelser og behandlinger som våre gynekologer kan hjelpe deg med. En gynekolog kan hjelpe deg uansett din livsfase. Mange av våre klinikker har kvinnelig gynekolog dersom du ønsker det. Vanligvis får du time uten ventetid.

Pluss ikon roas

Prisliste

Pluss ikon roas

Ofte stilte spørsmål

Pluss ikon roas

Kundeerfaringer

Pluss ikon roas

IVF Podcast

Profil dialog ikon rosa

"Veldig fornøyd med min nye gynekolog. Fikk time neste dag. Ekstra pluss med så fine nye lokaler på Lysaker Torg."

Cathrine fra Oslo

Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon