Hva er prøverørsbefruktning, og hvordan fungerer det?

Prøverørsbefruktning, også kjent som in vitro fertilisering (IVF), er en teknikk som brukes til å hjelpe par med å bli gravide. Det innebærer innsamling av egg og sædceller fra foreldrene og dannelse av embryoer i et laboratorium. Embryoene overføres deretter til kvinnens livmor, hvor en eller flere kan implanteres og resultere i graviditet. Prøverørsbefruktning er en meget vellykket prosedyre ved våre klinikker, med høy suksessrate. Det brukes ofte når mannen har lavt antall sædceller eller når kvinnen har problemer med eggstokkene.

Prosessen med prøverørsbefruktning kan deles inn i fire trinn:

  • Eggene samles fra kvinnens eggstokker. Dette gjøres ved hjelp av en nål som føres gjennom veggen i skjeden og inn i eggstokken.
  • Sædcellene hentes fra mannens sæd.
  • Eggene og sædcellene kombineres i en laboratorieskål.
  • Embryoene overføres til kvinnens livmor ved hjelp av et lite rør.

Prøverørsbefruktning er en sikker og effektiv prosedyre som kan hjelpe både par og single med å få barn. Takket være ekspertisen til våre leger, er denne prosedyren tilgjengelig for mange par som ellers ville hatt problemer med å bli gravid.

Hvem kan ha nytte av prøverørsbefruktning?

Prøverørsbefruktning er en prosess der et embryo dannes i et laboratorium utenfor en kvinnes kropp. Denne teknikken kan brukes til å hjelpe par som sliter med å bli gravide naturlig eller til å behandle kvinner som har opplevd flere spontanaborter. Prøverørsbefruktning har hjulpet utallige par til å bli gravide.

Suksessrater for prøverør- og fertilitetsbehandlinger.

Sjansen for å bli gravid etter én fertilitetsbehandlingssyklus er over 50 % for kvinner under 35. Men det er viktig å vite at det er store individuelle variasjoner som kan påvirke resultatene. Sjansene for suksess avtar imidlertid med alderen. Igjen er det store individuelle forskjeller, men den naturlige fertiliteten til kvinner avtar raskt da kvinnen blir 36-37 år. Heldigvis lykkes mange par selv etter flere behandlingsrunder, men det er viktig å være klar over statistikken og individuelle variasjoner når man vurderer fertilitetsbehandlinger. Og det er viktig å ikke vente for lenge før man oppsøker hjelp.

Hvis du vurderer fertilitetsbehandling, er det viktig å snakke med en av våre leger om alternativene dine. På den måten kan du ta en informert beslutning om hvilken behandling som er riktig for deg.

Det er mange fertilitetsbehandlinger tilgjengelig, og suksessraten din vil avhenge av typen behandling du mottar. For eksempel har in vitro fertilisering (IVF) en høyere suksessrate enn medikamentell behandling eller intrauterin inseminasjon (IUI).

Pris for prøverørsbehandling.

Prøverørsbehandlinger kan være dyre, med kostnader som varierer avhengig av type behandling. In vitro fertilisering (IVF) er en av de vanligste og mest kostbare fertilitetsbehandlingene. Klinikk Hausken tilbyr rentefrie betalingsordninger for prøverørsbefruktning. Snakk med oss ​​for å finne ut mer.

Hvis du har forsøkt å bli gravid uten hell i seks måneder, hvis du har blitt diagnostisert med uforklarlig infertilitet, eller hvis du har andre helseproblemer som gjør det vanskelig å bli gravid, kan det være lurt å vurdere fertilitetsbehandling. Det første trinnet for de fleste er en fertilitetstest. Det vil gi deg svar, og du vil bli kjent med vår klinikk og ansatte.

Portrett av kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kvinnelig fertilitetslege

Pris – oversikt

Du finner oppdaterte priser for de ulike behandlingene på vår prisliste. Det er viktig å finne årsak når graviditet uteblir. Fertilitetssjekken er for de aller fleste det første steget når de kommer til oss. Undersøkelsen gir svarene du trenger slik at du kan planlegge en behandling som er tilpasset ditt behov best mulig.

FertilitetssjekkenPrisliste

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Andre behandlinger

IVF-behandlinger

Høyre pil rosa

IVF

Høyre pil rosa

TESA/PESA

Høyre pil rosa

mikro-TESE

Høyre pil rosa

ICSI

Høyre pil rosa

Pris

Høyre pil rosa

Steg for steg

Høyre pil rosa

Suksessrater

Prøverørsbefruktning par som leser om prosedyren
Avkryss ikon rosa
Denne teksten er faktasjekket av:

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen, Porsgrunn og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon