Hva er nedfrysing og fryseoppbevaring av et embryo?

På vår fertilitetsklinikk fryser vi ned egg som skal brukes i IVF-behandling. I tilfeller der det er egg til overs, kan vi fryse ned embryo til fremtidig bruk.

Nedfrysing av embryo innebærer nedfrysing i en svært lav temperatur for å bevare dem for fremtidig bruk. Dette er en svært effektiv fertilitetsbehandlingsmetode, og kan brukes i ulike situasjoner. Hvis du for eksempel gjennomgår IVF-behandling, kan du velge å fryse ned embryoene dine for å ha dem tilgjengelig for fremtidig bruk. Eller, hvis du håper å bli gravid senere i livet, kan kryokonservering gi deg muligheten til å bruke dine egne egg, i stedet for donoregg. Kryokonservering er også et utmerket alternativ for enslige kvinner eller par som står overfor fertilitetsvansker på grunn av kreftbehandling. Ved å bevare sunne embryoer kan du øke sjansene dine for å bli gravid i fremtiden. Vårt team av eksperter vil gjerne diskutere kryokonserveringsprosessen med deg mer detaljert og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg å nå dine reproduktive mål.

Hvordan fungerer prosessen med nedfrysing av embryo?

Prosessen med kryokonservering - frysing av sæd, egg og embryoer for å bevare dem for fremtidig bruk - har revolusjonert fertilitetsbehandling. En gang betraktet som en eksperimentell prosedyre med usikre resultater, er kryokonservering nå en rutinemessig del av fertilitetsomsorgen, og gir menn og kvinner et levedyktig alternativ for å bevare sitt reproduksjonspotensial.

Grunnprinsippet bak nedfrysing og fryseoppbevaring er enkelt: ved å senke temperaturen på cellene reduseres deres metabolske aktivitet, slik at de kan lagres i lange perioder uten å forringes. Når cellene er tint og plassert i kultur, kan de gjenoppta sin vanlige metabolske aktivitet og utvikle seg til friske embryoer. Mens kryokonserveringsprosessen er relativt enkel, krever den sofistikert laboratorieutstyr og høyt utdannet personell for å sikre at cellene er ordentlig frosset og tint. Som et resultat utføres kryokonservering vanligvis bare ved spesialiserte fertilitetsklinikker som Klinikk Hausken.

For par eller enslige kvinner som står overfor fertilitetsbehandling eller de som ønsker å planlegge fremover, tilbyr kryokonservering en måte å bevare deres reproduksjonspotensiale og gi seg selv den beste sjansen til å få en sunn baby.

Hva er fordelene med kryokonservering av embryoer?

Ved fertilitetsklinikker brukes kryokonservering av embryoer i økende grad for å bevare fertiliteten hos pasienter som kan trenge kreftbehandling eller ønsker å utsette fødselen av andre årsaker. Når et embryo fryses, kan det tines senere og implanteres i livmoren, noe som resulterer i en graviditet. Suksessraten for graviditeter som bruker kryokonserverte embryoer er høy, og prosedyren er generelt trygg med minimal risiko. Våre klinikker har ekspertise på kryokonservering og kan sørge for at embryoene blir riktig oppbevart og vedlikeholdt. Kryokonservering av embryoer er et effektivt alternativ for pasienter som ønsker å bevare sin fruktbarhet.

Hvem er en god kandidat for nedfrysing av egg eller embryoer?

Først er det viktig å konsultere en fertilitetsspesialist for å diskutere alternativene dine og vurdere kandidaturet ditt. Mange faktorer vil bli vurdert, inkludert din alder, helsehistorie og spesifikke behov. Kryokonservering av embryoer er et godt alternativ for alle som ønsker å bevare sin fruktbarhet for fremtiden. Hvis du vurderer denne prosedyren, kontakt en fertilitetsspesialist for å lære mer om ditt individuelle kandidatur.

Hvorfor er det viktig å ta en fertilitetstest før du fryser egg eller embryoer?

Når par og enslige vurderer å fryse egg eller embryoer, har de ofte mange spørsmål og bekymringer. En av de beste måtene å løse disse problemene på er å gjennomgå en fertilitetstest. Denne testen kan bidra til å fastslå årsaken til fruktbarhetsproblemene og gi anbefalinger for behandling. I noen tilfeller kan fruktbarhetstestresultatene indikere at den beste handlingen er å fryse embryoer for fremtidig bruk. Ved å ta en fruktbarhetstest før frysing av embryoer, kan par være sikre på at de tar den beste avgjørelsen for deres unike situasjon. I tillegg kan resultatene av fertilitetstesten gi verdifull informasjon som kan brukes til å forbedre sjansene for å lykkes med prøverørsbefruktning. Til syvende og sist er en fertilitetstest avgjørende for å hjelpe par og enslige som står overfor fertilitetsproblemer med å ta informerte beslutninger om behandlingsalternativene deres.

Hvis du vurderer fryseoppbevaring av embryo på vår fertilitetsklinikk, anbefaler vi på det sterkeste å starte med en fertilitetstest. Dette vil bidra til å avgjøre om du er en god kandidat for prosedyren og gir også innsikt i din generelle fruktbarhetshelse. Kryokonservering av embryo ved våre klinikker kan tilby mange fordeler, så hvis det er noe du er interessert i, ikke nøl med å ta kontakt og lære mer.

Portrett av kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

Sommerferie på Klinikk Hausken:
Vi har stengt på alle våre avdelinger i perioden 1. juni til 26. juni.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kvinnelig fertilitetslege

Pris – oversikt

Du finner oppdaterte priser for de ulike behandlingene på vår prisliste. Det er viktig å finne årsak når graviditet uteblir. Fertilitetssjekken er for de aller fleste det første steget når de kommer til oss. Undersøkelsen gir svarene du trenger slik at du kan planlegge en behandling som er tilpasset ditt behov best mulig.

FertilitetssjekkenPrisliste

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Andre behandlinger

IVF-behandlinger

Høyre pil rosa

IVF

Høyre pil rosa

TESA/PESA

Høyre pil rosa

mikro-TESE

Høyre pil rosa

ICSI

Høyre pil rosa

Pris

Høyre pil rosa

Steg for steg

Høyre pil rosa

Suksessrater

Fryseoppbevaring embryo - ung kvinne leser om fryseoppbevaring på sin PC
Avkryss ikon rosa
Denne teksten er faktasjekket av:
Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon