ICSI betyr at egget blir injisert med en nøye utvalgt sædcelle og deretter plassert i en inkubator.Det er en assistert befruktningsteknikk som brukes for å behandle infertilitet, hvor årsaken er redusert sædkvalitet.

Intracytoplasmatisk Spermieinjeksjo er en teknikk der en sædcelle injiseres direkte inn i egget for å befrukte det. Metoden er aktuell når det foreligger mannlig faktor eller ved manglende befruktning hvor man antar at dette skyldes spermiene.

Hvorfor brukes ICSI som en del av assistert befruktning?

Metoden brukes vanligvis når det er problemer med mannens sædkvalitet. ICSI kan brukes hvis det er få eller ingen bevegelige sædceller, hvis det er mange døde sædceller, eller hvis det er en annen årsak til at eggene ikke befruktes. Metoden kan også brukes når kvinnen har et lavt antall egg og andre metoder ikke har vært vellykkede.

Hva er ICSI mikroinjeksjon?

Intracytoplasmatisk Spermieinjeksjon, er injeksjon av en nøye utvalgt sædcelle inn i ett egg. Metoden kan benyttes i tilfeller ved lav sædkvalitet eller motilitet.

Hva er fordelene med metoden?

En av de største fordelene med metoden er at det kan hjelpe par som har problemer med å bli gravide, som for eksempel par som sliter med mannens sædkvalitet. Teknikken gjør det mulig for mannen å overvinne sædkvalitetsproblemer og slik at muligheten for en vellykket graviditet øker.

ICSI suksessrater og sannsynlighet?

ICSI har vist seg å øke sannsynligheten for graviditet, og det er noen studier som har vist at suksessraten er høyere enn med andre behandlinger. I noen tilfeller kan metoden øke sannsynligheten for graviditet til opptil 50%.

Hvordan utføres ICSI behandling?

ICSI-behandlingen starter med at sædprøven levert fra mannen renses og vaskes. Denne prosessen gjør at man sitter igjen med de sædcellene som har god motilitet. Disse er også de med høyest sannsynlighet for å være normale. Ved hjelp av mikroskop velger man så ut de spermiene man ønsker å bruke til å befrukte eggene. Behandlingen fortsetter med at den utvalgte sædcellen så injiseres direkte inn i egget. Metoden kalles altså mikroinjeksjon.

Er det risiko involvert med behandlingen?

Nei, det er en liten risiko involvert med selve ICSI-behandling. Resultatene er selvfølgelig avhengig av eggkvaliteten. Hvis eggkvaliteten er dårlig så vil ikke ICSI skape bedre embryo kvalitet. Det er først og fremst en metode for å hjelpe sædcellene slik at en oppnår fertilisering. ICSI kan også skade eggene. Dette gjør at det er viktig at en kun velger denne metoden hvor forholdene tilsier at metoden vil øke sjansen for graviditet.

ICSI Pris

Pris for ICSI er kr 4480,-
Kontakt oss for time eller mer informasjon.

Lær mer om abc.

Nedenfor har vi samlet noen av spørsmålene som pasienter ofte stiller oss. Kontakt oss gjerne dersom du ikke finner svarene du leter etter. Hver episode av vår podcast tar opp et aktuelt tema for deg som vurderer fertilitetsbehandling.

Podcast: Få svar på dine spørmål om ICSI

Hva er ICSI? I dagens episode snakker terapeut Tone Bråten og doktor Jon Hausken om ICSI.

Ofte stilte spørsmål.

Nedenfor har vi samlet noen av spørsmålene som pasienter ofte stiller oss. Kontakt oss gjerne dersom du ikke finner svarene du leter etter.

Podcast: Få svar på dine spørmål om ICSI

Hva er ICSI? I dagens episode snakker terapeut Tone Bråten og doktor Jon Hausken om ICSI.

Hva er best av IVF og ICSI?

Det beste alternativet vil avhenge av hva som er årsak til uteblitt graviditet. For noen kan IVF være det beste alternativet, mens andre kan dra nytte av ICSI. Begge metodene har sine fordeler og ulemper som må vurderes før du tar et valg.

Hvor mange ICSI forsøk må man ha?

Det er mange ting som kan påvirke hvor mange forsøk man trenger. Noen av disse er kvinnens alder, pasientens medisinske historie og generelle helse, kvaliteten på egg og sæd, og eggløsningen. Noen pasienter blir gravid i løpet av første forsøk, andre kan trenge flere forsøk før de lykkes.

Hva er forskjellen på IVF behandlinger og ICSI?

Den store forskjellen mellom IVF og ICSI er at ved IVF så lar en spermiene få lov til å skape fertilisering av eggene selv, mens ved ICSI så er det embryologene som velger ut den beste sædcellen og injiserer egget direkte. Mikroinjeksjon er derfor et godt alternativ for par som sliter med mannens sædkvalitet, eller for par som har prøvd andre behandlinger og mislyktes.

Oversikt andre IVF-behandlinger:

Fertilitetspasient viser sitt barn grønnsakshagen
Høyre pil rosa

Fertilitetssjekken – det første steget for deg som ønsker fertilitetsbehandling.

Høyre pil rosa

mikro-TESE

Høyre pil rosa

Pris IVF

Høyre pil rosa

Steg for steg

Høyre pil rosa

Suksessrater

Høyre pil rosa

Lang protokoll

Høyre pil rosa

Kort protokoll

Portrett av kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen, Porsgrunn og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon