Hva er eggledere?

Egglederne er to rør som transporterer egget fra eggstokken til livmoren. Rørene er omtrent 10 centimeter lange og kobler eggstokkene til livmoren. Rørene er avgjørende for fruktbarhet fordi de lar sædcellene befrukte egget. Når en kvinne ikke er gravid, frigjøres egget fra eggstokken og går nedover egglederen til livmoren. Hvis egget ikke blir befruktet, blir det kastet sammen med resten av livmorslimhinnen under menstruasjonen. Hvis egget blir befruktet, implanteres det i livmoren og vokser til en baby.

Blokkerte eggledere.

Egglederne kan bli blokkert på grunn av infeksjon eller arrvev. En blokkert eggleder kan forårsake infertilitet. En kvinne med blokkert eggleder kan trenge kirurgi for å fjerne blokkeringen av røret. Hun kan også trenge fertilitetsbehandlinger for å bli gravid, for eksempel in vitro fertilisering (IVF).

Blokkerte eller skadede rør kan påvirke en kvinnes evne til å bli gravid.

For at en kvinne skal bli gravid, må egglederne være åpne og funksjonelle. Egglederne er to smale rør som forbinder eggstokkene med livmoren. Hver måned frigjøres et egg fra en av eggstokkene og beveger seg nedover egglederen.

Hvis en sædcelle befrukter egget, vil det implanteres i livmoren og vokse til en baby. Men hvis egglederne er blokkert eller skadet, kan det hindre egget i å nå livmoren. Som et resultat kan fruktbarhetsbehandlinger som IVF være nødvendig. IVF innebærer å hente egg fra eggstokkene og befrukte dem i et laboratorium. Embryoene implanteres i livmoren, og omgår egglederne helt. IVF gir håp for mange par som sliter med infertilitet.

Det er flere måter å diagnostisere blokkeringer eller skade på egglederne.

Hvis du og partneren din sliter med å bli gravid, er det viktig å søke hjelp fra en fruktbarhetsekspert. Det er flere måter å diagnostisere blokkeringer eller skade på rørene som fører sæd til egget, inkludert et hysterosalpingogram (HSG), et røntgenbilde av livmoren og egglederne og en laparoskopi, som er en mindre kirurgisk prosedyre. Fertilitetseksperter kan også vurdere kvaliteten på eggene dine og partnerens sædceller. Når en diagnose er stilt, kan fertilitetsbehandling starte. I mange tilfeller er fertilitetsbehandlinger vellykkede for å hjelpe par med å bli gravide.

Behandlingsalternativene varierer avhengig av årsak.

Fertilitetstester er viktige for alle par som har problemer med å bli gravide. De gir viktig informasjon om helsen til både mannen og kvinnen og kan bidra til å identifisere potensielle problemer. Det finnes en rekke forskjellige fertilitetstester tilgjengelig, og den beste for deg vil avhenge av årsaken til fertilitetsproblemene dine. For eksempel, hvis du har en blokkert eggleder, kan det hende du trenger kirurgi for å rette opp problemet.

Noen kvinner kan trenge kirurgi for å rette opp blokkeringer eller skader, mens andre kan være i stand til å gjennomgå fertilitetsbehandlinger.

Det er mange fertilitetsbehandlinger tilgjengelig for kvinner som sliter med å bli gravide. Noen kvinner kan trenge kirurgi for å rette opp blokkeringer eller skader. Derimot kan andre være i stand til å gjennomgå mindre invasive fertilitetsbehandlinger, som intrauterin inseminasjon (IUI) eller in vitro fertilisering (IVF). I noen tilfeller kan medisiner brukes for å stimulere eggløsning. Til syvende og sist vil den beste fertilitetsbehandlingen for en kvinne avhenge av hennes individuelle medisinske situasjon. Å jobbe med en fertilitetsspesialist kan hjelpe kvinner med å identifisere behandlingene som mest sannsynlig vil være vellykket for dem.

Sjekk egglederne dersom du har problemer med å bli gravid.

Det er viktig for kvinner som prøver å bli gravide å bli sjekket for eventuelle problemer med egglederne. Når en kvinne prøver å bli gravid, kan mange ting påvirke sjansene hennes for å bli gravid. En av de viktigste faktorene er helsen til egglederne hennes. Egglederne er ansvarlige for å transportere egget fra eggstokken til livmoren, og hvis de er blokkert eller skadet, kan det forhindre at graviditet oppstår. Flere tester kan brukes til å se etter problemer med egglederne, og det er viktig for kvinner som prøver å bli gravide å bli testet for potensielle problemer. I mange tilfeller kan små blokkeringer behandles med medisiner eller kirurgi, noe som dramatisk forbedrer sjansene for å bli gravid

Hvis du har problemer med å bli gravid, er det viktig å bli sjekket for eventuelle problemer med egglederne. Det er flere måter å diagnostisere blokkeringer eller skade på, og behandlingsalternativene varierer avhengig av årsaken. Noen kvinner kan trenge kirurgi for å rette opp blokkeringer eller skader, mens andre kan være i stand til å gjennomgå fertilitetsbehandlinger. Ikke vent - bli sjekket i dag og begynn å jobbe mot målet ditt om å bli mamma.

Portrett mannlig lege og gynekolog

Infertilitet - hva er årsakene?

Det kan være ulike årsaker til infertilitet. Og årsak kan ligge hos enten mann eller kvinne. Det er også ofte en kombinasjon av årsaker. En fertilitetstest kan kartlegge situasjonen.

Portrett av kvinnelig ansatt

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

Sommerferie på Klinikk Hausken:
Vi har stengt på alle våre avdelinger i perioden 1. juni til 26. juni.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Portrett av kundekoordinator

"Klinikk Hausken har moderne klinikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Haugesund"

Moderne interiør og kontorer på klinikken
Dokument med bokmerke ikon rosa

Resultater

Vårt team av leger og embryologer har tilgang til nyvinnende teknologi innen fertilitet og gynekologi.

Venteværelse på fertilitetsklinikken
Bekreftelse ikon rosa

Størst i Norge

Klinikken har vokst siden starten i 2006. Vi hjelper flere single og par med IVF-behandling enn noen andre.

Moderne legekontor på klinikken
ID og bekreftelses ikon rosa

Personlig

Hos oss får du en behandling som er nøyaktig tilpasset deg. Det er en viktig årsak til vår suksessrate.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon