Sædanalyse med svar på dagen

"Første bud er å undersøke sædkvaliteten når graviditet uteblir."

Ung mannlig pasient i moderne interiør

Det kan synes som om sædkvaliteten er synkende. Dette skyldes sannsynligvis livsstil og miljøfaktorer. Det ser ut som om det moderne samfunn har negative effekter på menns fertiliserings potensiale. Men heldigvis har også muligheter for assistert befruktning også gjort store fremskritt. Tidligere var det lite man kunne gjøre hvis sædkvaliteten var dårlig mens i dag er det mange metoder som løser dette problemet. Sædprøve er en enkel undersøkelse hvor man kan teste alt fra volum, antall, bedømme bevegelighet og utseende. I tillegg kan man utføre forskjellige tester for å bedømme fertiliserings potensiale. Ved Klinikk Hausken kan man få time på dagen, få utført tester og ha svar i løpet av et par timer.

Hvis sædkvaliteten er redusert vil man få tilbud om oppfølging og informasjon om hvilke tiltak som vil virkeliggjøre drømmen om egne barn. Hvis en har forsøkt å oppnå graviditet i mer enn 6 måneder uten å lykkes bør en teste sædkvaliteten. Dette fordi redusert sædkvalitet alene eller sammen med infertilitetsproblemer hos kvinnen utgjør over 50% av årsaker til uteblitt graviditet. Sædprøve er også det enkleste å teste, så hvorfor skal kvinnen ta initiativet til en masse unødvendige tester når DU enkelt kan ordne dette selv! Din kjære ville nok satt stor pris på det.

Hva kan jeg selv gjøre for å bedre sædkvaliteten? Dessverre så er det ikke mye som har vist effekt på kvalitet og kvantitet. Det eneste som vi med sikkerhet vet er at sædproduksjonen trives best ved noe lavere temperatur enn kroppens egen. Det er derfor testiklene henger der de henger. Tettsittende bekledning vil øke temperaturen og er negativt. Hva med sykling? Vi vet ikke, men utfra temperatur så vil mange timer på sykkelsete daglig sannsynligvis ha uheldig effekt. Kosthold, vitaminer og mineraler? Mange sverger til kostholds tilskudd, men ingen større studier har kunnet påvise sikre positive effekter. Å leve sunt med et balansert kosthold, regelmessig fysisk aktivitet, generell fysisk og psykisk velvære har vist seg å være positivt for kropp og sjel. Sannsynligvis gjelder dette også for sædproduksjon, men vi vet det ikke helt sikkert. Røyking vil over tid gi negative effekter. Sædkvaliteten avtar også med alder.

Steriliserte menn kan enkelt hjelpes ved å hente ut spermier fra testikkelen eller bitestikkelen. Et lite inngrep hvor en aspirer spermier med en tynn liten nål. Dette forutsetter imidlertid at kvinnen gjennomgår IVF. Hvis hun ikke har noen fertilitets problemer, er sjansen for å lykkes svært høy. Vi vet at sædproduksjonen varierer og i et gitt heldig øyeblikk så vil selv menn med svært redusert sædkvalitet oppnå graviditet med sin kvinne. Men å teste seg, få informasjon om eventuelle tiltak er enkelt og veldig smart. Klinikk Hausken oppfordrer menn til å være mer aktiv søkende når graviditet uteblir.

Ung mannlig pasient i moderne interiør
Avkryss ikon rosa
Denne teksten er faktasjekket av:
Bestill timeFertilitetssjekken

De fleste starter med Fertilitetssjekken. Undersøkelsen gir svarene du trenger.

Pluss ikon roas

Prisliste

Pluss ikon roas

Ofte stilte spørsmål

Pluss ikon roas

Kundeerfaringer

Kalender avtale ikon rosa

Kontakt oss i dag:

Timebestilling

IVF & Fertilitet

Fertilitetssjekken

Ung ansatt på IVF-klinikk

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon