lang protokoll med donor ung mor med baby på fanget
Dokument med stift ikon

Lang protokoll med donor

IVF med donor (IVFD) - steg for steg

Hos oss får lesbiske muligheten til IVF med donorsperm. Mange heterofile par benytter også behandlingen i tilfeller der mannen ikke produserer sædceller.

I begge tilfeller er første trinn alltid Fertilitetssjekken. Lege gjennomgår sykdomshistorikk sammen med dere. Legen gjør en en gynekologisk undersøkelse av livmor og ultralyd av eggstokker. I noen tilfeller er det også nødvendig å undersøke egglederfunksjon. Dersom det er nødvendig, tar legen prøver av hormoner og kromosomer.

Resultatene er klar samme dag. De som ønsker å gå videre med behandling har en gjennomgang av behandlingsopplegg og praktiske detaljer med en sykepleier. Sykepleier hjelper dere med sæddonorprosessen slik at dere er klar til neste fase.

1 av 5 steg illustrasjon

Steg 1: IVF med donor (IVFD) Oppstart

Oppstart er 1-4 uker etter første gjennomgang med lege og sykepleier. Dere kontakter oss via pasientportalen første dag av menstruasjon slik at vi kan bekrefte oppstart av de forskjellige medisinene. Hun starter først med en nesespray. Nesesprayen nullstiller kroppens naturlige hormonproduksjon i forkant av hormonbehandlingen som er i neste steg.

2 av 5 steg illustrasjon

Steg 2: IVF med donor (IVFD) Oppstart hormoner

Omtrent 20 dager etter start med nesespray begynner hormonstimulering. 10 dager etter oppstart med hormoner planlegger vi ultralyd. Da ser vi hvor mange egg som er i modning og hvilken dag som er best for egguthenting. Du vil også få beskjed om videre stimulering og når du må ta eggløsningssprøyte.

Omtrent 20 dager etter start med nesespray begynner hormonstimulering. 10 dager etter oppstart med hormoner planlegger vi ultralyd. Da ser vi hvor mange egg som er i modning og hvilken dag som er best for egguthenting. Du vil også få beskjed om videre stimulering og når du må ta eggløsningssprøyte.

3 av 5 steg illustrasjon

Steg 3: IVF med donor (IVFD)Egguttak

Egguttak er mellom 24-34 dager etter oppstart med hormonstimulering. Vi henter ut eggene og oppbevarer de i petriskåler. For å sikre best mulig naturlig befruktning, behandler vi også sædprøve.

Etter befruktning er målet vårt ett eller flere fine embryo. For å sikre best mulig resultat, overvåker vi utviklingen i en digital inkubator (Embryoscope, Eeva, Geri). Dag 1 etter fertiliseringen ringer vi dere med en oppdatering på utviklingen.

4 av 5 steg illustrasjon

Steg 4: IVF med donor (IVFD)Innsett

Tilbakeføring av embryoet gjør vi 2-5 dager etter egguthenting. Vi setter tilbake det embryoet som viser best utvikling. Ofte så har vi flere gode embryo å velge mellom. Disse kan vi fryse ned for senere tilbakeføring dersom det er nødvendig.

5 av 5 steg illustrasjon

Steg 5: IVF med donor (IVFD) Sjekk

Den store dagen! 15 dager etter egguttak tar dere en vanlig graviditetstest hjemme og gir oss beskjed om resultatet.

Portrett av fertilitetslege og gynekolog
Pasient ikon rosa

De som ønsker IVF med donor begynner med Fertilitetssjekken

Fertilitetssjekken gir lesbiske og heterofile par svarene de trenger. Sjekken er også for par som tidligere har hatt forsøk og undersøkelser. Fertilitetssjekken er helt uforpliktende.

Portrett av sykepleier

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Fertilitetssjekken

IVF & Fertilitet