Marianne & Svein Erling

Les om erfaringer og pasienthistorier til noen av våre fertilitetspasienter her.

Portrett av Marianne & Svein

Marianne & Svein forteller om sine erfaringer.

Notatlapp: "Historien til Marianne og Svein Erling"
Marianne og Svein Erling smiler for kamera

Helt siden jeg var liten har jeg hatt et ønske: ønsket om å bli mor. Når tiden endelig var inne for å få ønsket oppfylt, viste dette seg å ikke være så lett. Det å gå fra tankegangen til å glede seg til å bli mor, til å tenke at kanskje jeg aldri skulle få oppleve det, var utrolig tungt. Både psykisk og fysisk. Men vi ga ikke opp.

Vi hev oss på prøverørskarusellen, som er litt av en berg og dalbane. En dag får du en opptur, den neste dagen kan du få en dårlig beskjed og en skikkelig nedtur. Dessverre så blir det mest nedturer. Men da oppturen kom med at jeg var gravid med Eivind, ble utrolig mye glemt.

Tiden kom der Eivind ble 1 år, og ønsket om et søsken var stort! Vi startet utrolig bra med å bli gravid på første fryseforsøk, men det endte dessverre i spontanabort. Etter dette har det vært utrolig mange nedturer og mange titals sprøytestikk. Skulle tro en ble vant til å sette sprøyter på seg selv, at det blir en vanesak, men det tar litt tid hver gang. Kanskje gjør det vondt denne gangen? Noen ganger var det veldig vondt.

Vi er så utrolig takknemlig for at vi har hatt Eivind i denne prosessen, han har gjort hverdagene mye enklere. Skal ikke se vekk i fra at jeg ikke hadde fungert i jobb uten han, for det er ikke noe easy peasy å holde på med prøverør. Men han gjør at vi blir nødt til å kjempe for oss selv og for han.

Håpet om et søsken forsvant litt etter litt. Tanken om å ikke å få gitt Eivind et søsken har også vært utrolig tungt. Tenk om noe skjer med oss? Da blir han jo helt alene. Etter 1 fryseforsøk som endte i spontanabort, gikk vi gjennom en overstimulering, 3 nye fryseforsøk og 2 nye ferskforsøk i den offentlige sektoren.. Ingen av disse ble vellykket.

Alle tre ute på tur i parken

Vi var fortsatt ikke helt villige til å gi opp, så vi kontaktet det private: Klinikk Hausken (etter å ha tenkt en del på om psyken orker mer). På grunn av min diagnose, ble vi anbefalt å kjøpe en pakke på 3 forsøk – noe som er langt i fra gratis. Så da hoppet vi i det igjen. Forberedt på at nå måtte vi gjennom en god del runder igjen.

Vi startet med nye medisiner og nytt mot. På det meste ble det 3 sprøyter i løpet av en kveld, men hva gjør man vel ikke for å få et barn? Uthentingen av egg kom, og vi fikk ny rekord i antall egg ut. Så kommer de utrolig lange dagene. Dager som føles som år…

Dag 1: du får telefon om hvor mange egg som blir befruktet, dette kan være mange, eller få, opptur eller nedtur.

Dag 2: du får vite hvor mange egg som har delt seg slik de skal og om noen er brukende.

Dag 3 (eventuelt dag 4 dersom det er helg): du får vite om det blir innsett.

Timer føles som dager, dager føles som uker.

Vi fikk satt inn to perfekte egg! Dr Hausken selv var utrolig positiv (noe som hjalp godt). «blir det ikke graviditet nå, skjønner jeg ingenting»! Så kommer de to lengste ukene i livet noensinne. Dagene frem til graviditetstest skal tas. Du kjenner etter på alt av symptomer, i og med at du må ta medisiner 3 ganger til dagen, blir det også vanskelig å ikke tenke på situasjonen. I tillegg er bivirkningene på denne medisinen det samme som graviditetstegn.

Jeg var veldig positiv i starten, men så startet håpet å forsvinne. Jeg følte meg sikker på at det ikke hadde gått denne gangen heller. Så jeg tok en test kvelden før testdato. Der lyste to streker opp: jeg var gravid! Jeg knakk helt. Ekstreme påkjenninger slapp taket. Skulle det endelig bli vår tur igjen?

Notatlapp med følelsesladd melding

Ultralyden har vist en liten kropp med et dunkende hjerte, og alle hjerter gleder seg. Vi håper inderlig at det går veien denne gang! Vi er utrolig takknemlige for Haugesund fertilitetsklinikk som hjalp oss med mirakelet Eivind og for klinikk Hausken som har hjulpet oss med det neste mirakelet.

Stolte foreldre viser frem baby på sykehuset

En tanke: før dere sier til andre noe som: «nå er det på tide dere setter i gang med barn», «jeg hadde 3 barn når jeg var på din alder», «kommer ikke nummer 2 snart?» eller «jeg ventet på det» når noen annonserer en graviditet, tenk dere litt om. Noen velger å ikke få barn, noen velger å få 1 barn, 2 barn, 3 barn osv. Men for noen så er det ikke et valg, egentlig for ganske mange. Noen får aldri oppleve gleden av å bli foreldre. Det er for all del lov å snakke om det å få barn. Men tenk litt på måten det blir sagt. Det er utrolig mange som er i samme situasjon som oss. Så pass på hva dere sier.

Dagens visdomsord, og kanskje verdens lengste innlegg. Nå gleder vi oss til tiden fremover, der vi kan slappe av og nyte det vi har i vente og forhåpentligvis være tobarnsforeldre i mars.

- Marianne og Svein Erling

Portrett kvinnelig ansatt på fertilitetsklinikk

Infertility Awareness Week 2019.

Ufrivillig barnløshet er noe som rammer mange, uavhenging av bakgrunn. Ufrivillig barnløshet er også dessverre et emne mange anser som tabu og noe man bare ikke skal prate om. Mange føler seg også alene og skulle gjerne hatt noen å dele alle tankene og følelsene med. Dele det med noen som faktisk har tenkt tankene, som har følt alle følelsene og kjent på håpløsheten og det sterke håpet om å en gang få det barnet de så inderlig ønsker.

Vi er så heldige at vi har et knippe fantastiske par som ønsker å stå frem og fortelle sin historie, dele sine tanker og følelser. Og forhåpentligvis hjelpe til med å bryte ned noen av barrierene som mange par kjenner på og som samfunnet ellers ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til. Men mest av alt for å støtte de som ikke har noen å dele eller prate med om sin barnløshet slik at de kan se de ikke er alene og at ønskebarnet kan bli en virkelighet.

Klinikk Hausken velger akkurat denne uken da dette er uken for Infertility Awareness verden rundt. Hver dag denne uken vil vi fokusere på ett par og deres historie. Sammen kan vi være med på å gjøre en forskjell. Opplyse og støtte. Sammen er vi styrket.

Bestill time

Du trenger ingen henvisning for å bestille time hos oss.

Pluss ikon roas

Prisliste

Pluss ikon roas

Ofte stilte spørsmål

Pluss ikon roas

Kundeerfaringer

Kalender avtale ikon rosa

Kontakt oss i dag:

Timebestilling

Kundeerfaringer

Ung ansatt på IVF-klinikk

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon