Dyveke & Daniel

Les om erfaringer og pasienthistorier til noen av våre fertilitetspasienter her.

Portrett av Dyveke & Daniel

Pasienthistorier: Dyveke & Daniel.

Notatlapp med "Historien til Dyveke og Daniel"
Et smilende ungt par poserer

Mitt navn er Dyveke (25 år) og min samboer heter Daniel (27 år). Vi har prøvd å få barn i 4 år. Vil fortelle litt om vår historie. Vi har vært sammen i 9 år, og samboere i 6 år. Forlovet oss i 2016, men ikke giftet oss enda pga. vi ønsket å få barn først.

Min mor var alvorlig kreftsyk januar 2014-januar 2016, hun døde 30. januar 2016. Vi visste aldri hvor lenge hun ville leve. I 2015 bestemte vi oss for å slutte på prevensjon og håpte på å bli gravide. Siden vi ikke visste hvor lenge vi hadde min mor, ville vi forsøke. Det skal vi være glad for når veien til barn har vært såpass lang og tøff. Min mor fikk dessverre aldri oppleve å bli besto til mine barn, det gjør vondt å tenke på i dag.

I januar 2015 hadde vi akkurat sluttet på prevensjon, og tenkte vi skulle ikke gå inn for å prøve, men hadde tankegangen om at skjer det så skjer det. Etter noen måneder med ”fri prøving”, kjøpte vi inn eggløsningstester og etter hvert eggløsnings monitor. Det viste seg at det var eggløsning hver måned. Vi ble litt frustrerte og lei over at det ikke gikk, siden vi begge var unge og tilsynelatende friske. Jeg har tidligere gjennomgått en laparoskopi for å undersøke meg for endometriose (da det ligger i familien). Det eneste de fant på operasjonen var betennelse i buken og rundt livmor, som ble fjernet.

Kontaktet gynekologen min etter 1 års tid (april/mai 2016) for å undersøke om noe kunne gjøres, hun anbefalte at Daniel skulle ta en spermaprøve og dersom den var fin kunne de begynne å utrede meg mer eventuelt. Det viste seg at prøven til Daniel ikke var særlig god av kvalitet. Siden prøven hans hadde dårlig resultat og alle blodprøver hos meg og Daniel var fine ville hun sende oss videre til IVF. Vi bestemte oss for å prøve Haugesund sykehus pga. veldig gode tilbakemeldinger fra andre. Fikk time til samtale i mars 2017.

Da vi ventet på å komme til på offentlig sykehus bestemte vi oss for å ta et forsøk privat hos Klinikk Hausken i Blomsterdalen. Vi var nå i august 2016. Prøvde først en runde med inseminasjon, som ikke fungerte og vi ble heller ikke anbefalt dette. Første forsøket med prøverør var i oktober/november 2016. Vi ble gravid for første gang, og var så lykkelig. Men lykken varte ikke lenge, ca 1-1,5 uke etter positiv test kom det en kraftig blødning og magekramper. Da spontan aborterte jeg. Var ikke forberedt på det, så var virkelig virkelig knust.

Notatlapp "Mitt tips til alle der ute, gjør det som føles rett for dere. –Dyveke"

Tiden gikk sakte frem mot mars 2017. Når vi endelig kom til mars, tok de nye blodprøver og spermaprøver. Alt så helt likt ut som tidligere. Fine blodprøver, og dårlig spermaprøve. Det var da 2. forsøk med prøverør, 1. forsøk på Haugesund sykehus var i gang. Vi var selvfølgelig veldig spente, og hadde stort håp om at det ville gå relativt kjapt å bli gravide. Egguttaket resulterte i 3 gode embryo. Vi satt inn ett embryo som ikke resulterte i graviditet, ett embryo tålte ikke opptiningen og siste embryo den runden ble jeg gravid igjen. Lykken var stor nok en gang, men denne gangen var vi mer forberedt på at det kunne gå galt. Vi tenkte sjansen for at det gikk gale var liten siden det gikk galt første gangen.

Så feil kan man ta, i uke 7-8 fikk jeg en kveld intense smerter i magen, men ingen blødning. Ringte legevakten, som sendte meg rett ned på KK. Lå der i flere timer med intense smerter før jeg fikk komme til. Etter lang tid ble jeg sendt på operasjon, da var det svangerskap utenfor livmoren. Embryoet hadde nesten løsnet selv, så jeg slapp heldigvis unna fjerning av egglederen hvor embryoet var festet. Reaksjonen på hva som hadde skjedd kom ikke før en stund etter jeg kom hjem. For jeg hadde ikke anledning til å reagere før etterpå, på grunn av så sinnsyke smerter. Alt dette skjedde fra mars-september 2017.

I november 2017 var vi i gang med 3. forsøk med prøverør, men 2. forsøksrunde på Haugesund sykehus. Egguttaket resulterte i 2 gode embryo, hvor vi ønsket å sette inn begge embryoene på en gang. Det var i orden for sykehuset, men de anbefalte totalfrys, på grunn av litt overstimulering av hormoner. På det tidspunktet var vi veldig lei av venting, så vi klarte å overtale sykehuset til å sette dem begge inn fersk. Vi ble gravid denne gangen, men endte også med at jeg ble innlagt på sykehus i juletider på grunn av overstimulering. Overstimuleringen gikk heldigvis bra, var ikke alvorlig overstimulert. Denne runden var første gang vi endelig fikk se et bankende hjerte på tidlig ultralyd, og da var vi mer avslappet, men hadde helt klart i bakhode at det kan gå galt.

I uke 8-9 merket jeg at noe med kroppen ikke stemte helt, hadde ikke smerter eller blødning, men syntes noe ikke stemte. Bestemte meg for å ta en ultralyd for å sjekke, dette var eneste gang jeg har reist uten samboer (pga. jobb). Der lå det en liten en, som hadde sluttet å utvikle seg en uke tidligere, mest sannsynlig rett etter tidlig ultralyd. Jeg knakk fullstendig sammen, og ønsket ikke å prøve mer. Mine tanker var at vi får aldri barn, vi kommer bare til å miste uansett. Er det verdt det?

Dyveke og daniel poserer og ser hverandre i øynene

Etter en stund var vi i gang igjen. Mai/juni og august 2018 var vi i gang med 4. forsøk med prøverør, 3. forsøk på Haugesund sykehus. Denne runden ble vi overrasket over antall gode embryo, hele seks embryo ble fryst, men kun 3 stykker overlevde til innsett. Det ble først satt inn 2 embryo i august, ble ikke gravid. Neste innsett var 1 embryo, ble da heller ikke gravid.

Mellom juni og august sendte vi prøve av menstruasjonsblodet mitt til en klinikk i utlandet som vi hadde hørt fra på ulike forumer, og lest artikkel om. Etter svaret vi fikk fra klinikken startet vi på en heftig antibiotikakur begge to, som varte i 30 dager. Vi var nå ferdig i det offentlige systemet, og følte oss ganske lei og frustrerte begge to. Skal vi ta en pause? Skal vi orke mer? Kanskje vi bare må finne oss i at det ikke blir barn.

Etter en liten tenkerunde bestemte vi oss for å fortsette, og er veldig glad for det i dag. Vi kontaktet Klinikk Hausken i Blomsterdalen igjen. Var inne til samtale for å gå gjennom fortiden vår på Haugesund sykehus. Vi bestemte oss for en 3-pakning med forsøk hos Klinikk Hausken. Første egguttaket var i november 2018, endte opp med kun ett godt embryo. De var litt usikker på om de ville totalfryse det eller sette inn fersk. Da jeg var i grenseland på overstimulering, igjen. Nok en gang ble det ferskforsøk. Det gikk veldig fint denne runden med tanke på både overstimuleringen og graviditet. Vi sitter nå og er i uke 23/24 med voksende mage, og bevegelse for første gang. Er helt surrealistisk. Vi begge kommer nok ikke til å tro det er på ekte før vi har lille jenten vår i armene.

Et ultralydbilde av fosteret

Gjennom alle forsøkene har jeg også gjennomgått: scratching i livmoren 2 ganger for å lage arrvev slik at embryo lettere fester seg, en hysteroskopi for å fjerne en veldig liten skillevegg i livmoren og to operasjoner (laparoskopi i forbindelse med svangerskap utenfor livmoren og en utskrapning av embryo). Jeg har hatt store smerter i forbindelse med alle uttak og alle disse behandlingene. En annen ting som gikk igjen alle forsøkene var overstimulering. Jeg ble overstimulert ca. alle rundene mine med forsøk, selv om de forsøkte å endre på medisiner og lignende.

En annen ting som er svært tøff i en slik prosess, er å se andre rundt oss bli gravid på 1-2-3. Det føles ofte svært urettferdig. Det å omgås par som har barn, som man føler klager for den minste lille ting er også en stor påkjenning. Da vi sitter med tanken om at «de burde være så evig takknemlig for å ha barn». Dette er følelser man ikke ønsker å ha, men som dessverre følger med når man går gjennom en slik prosess. Det er virkelig så sårt når det eneste ønsket man har er å få egne barn.

Det er mange rundt oss som har prøvd å komme med tips og råd, som f.eks. at vi må slappe av og at vi må ta oss en pause med forsøkene våre. Mitt tips til alle der ute, gjør det som føles rett for dere. Det er utrolig tøff prosess, om noen ønsker en pause er det veldig forståelig, men om noen ikke ønsker noen pause er det også veldig forståelig. Vi ønsket ingen pause, for vi ville ikke ”kaste bort gode år”.

I dag sitter vi og er gravid i uke 25, med voksende mage og en aktiv jente i magen. Vi er helt klar nervøs, gjerne mer enn andre som ikke har gjennomgått dette. Kall meg gjerne overnervøs, men en følelse er vanskelig å skru av. Sjansen for at det går gale nå er jo svært liten, helt klart. Men er uansett veldig nervøs, og overlykkelig.

En stor takk til alt helsepersonell som har hjulpet oss hele veien!

- Hilsen Dyveke og Daniel.

Portrett kvinnelig ansatt på fertilitetsklinikk

Infertility Awareness Week 2019.

Ufrivillig barnløshet er noe som rammer mange, uavhenging av bakgrunn. Ufrivillig barnløshet er også dessverre et emne mange anser som tabu og noe man bare ikke skal prate om. Mange føler seg også alene og skulle gjerne hatt noen å dele alle tankene og følelsene med. Dele det med noen som faktisk har tenkt tankene, som har følt alle følelsene og kjent på håpløsheten og det sterke håpet om å en gang få det barnet de så inderlig ønsker.

Vi er så heldige at vi har et knippe fantastiske par som ønsker å stå frem og fortelle sin historie, dele sine tanker og følelser. Og forhåpentligvis hjelpe til med å bryte ned noen av barrierene som mange par kjenner på og som samfunnet ellers ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til. Men mest av alt for å støtte de som ikke har noen å dele eller prate med om sin barnløshet slik at de kan se de ikke er alene og at ønskebarnet kan bli en virkelighet.

Klinikk Hausken velger akkurat denne uken da dette er uken for Infertility Awareness verden rundt. Hver dag denne uken vil vi fokusere på ett par og deres historie. Sammen kan vi være med på å gjøre en forskjell. Opplyse og støtte. Sammen er vi styrket.

Bestill time

Du trenger ingen henvisning for å bestille time hos oss.

Pluss ikon roas

Prisliste

Pluss ikon roas

Ofte stilte spørsmål

Pluss ikon roas

Kundeerfaringer

Kalender avtale ikon rosa

Kontakt oss i dag:

Timebestilling

Kundeerfaringer

Ung ansatt på IVF-klinikk

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.

Gå til hovedside ikon rosa
Hjem
Finn dokument ikon rosa
Priser
Lokasjon ikon rosa
Klinikker
Dokument og penn ikon rosa
Time
Telefon bok ikon rosa
Telefon