lang protokoll et smilende ungt par
Dokument med stift ikon

Lang protokoll

IVF fertilitetsbehandling – steg for steg

Første trinn er Fertilitetssjekken. Lege gjennomgår sykdomshistorikk sammen med dere. Kvinnen har en gynekologisk undersøkelse av livmor og ultralyd av eggstokker. I noen tilfeller er det også nødvendig å undersøke egglederfunksjon. Hos mannen gjør vi en sædanalyse. Legen tar prøver av hormoner og kromosomer dersom det er nødvendig. Resultatene er klar samme dag.

1 av 5 steg illustrasjon

Steg 1: IVF fertilitetsbehandling Oppstart

Oppstart er 1-4 uker etter første gjennomgang med lege og sykepleier. Dere kontakter oss via pasientportalen den dagen kvinnen får menstruasjon slik at vi kan bekrefte oppstart av de forskjellige medisinene. Hun starter først med en nesespray. Nesesprayen nullstiller kroppens naturlige hormonproduksjon i forkant av hormonbehandlingen som er i neste steg.

2 av 5 steg illustrasjon

Steg 2: IVF fertilitetsbehandling Oppstart hormoner

Omtrent 20 dager etter start med nesespray begynner hormonstimulering. 10 dager etter oppstart med hormoner planlegger vi ultralyd. Da ser vi hvor mange egg som er i modning og hvilken dag som er best for egguthenting. Du vil også få beskjed om videre stimulering og når du må ta eggløsningssprøyte.

3 av 5 steg illustrasjon

Steg 3: IVF fertilitetsbehandlingEgguttak

Egguttak er mellom 24-34 dager etter oppstart med hormonstimulering. Vi henter ut eggene og oppbevarer de i petriskåler. For å sikre best mulig naturlig befruktning behandler vi også sædprøve.

Etter befruktning er målet vårt ett eller flere fine embryo. For å sikre best mulig resultat, overvåker vi utviklingen i en digital inkubator (Embryoscope, Eeva, Geri). Dag 1 etter fertiliseringen ringer vi dere med en oppdatering på utviklingen.

4 av 5 steg illustrasjon

Steg 4: IVF fertilitetsbehandlingInnsett

Tilbakeføring av embryoet gjør vi 2-5 dager etter egguthenting. Vi setter tilbake det embryoet som viser best utvikling. Ofte så har vi flere gode embryo å velge mellom. Disse kan vi fryse ned for senere tilbakeføring dersom det er nødvendig.

5 av 5 steg illustrasjon

Steg 5: IVF fertilitetsbehandling Sjekk

Den store dagen! 15 dager etter eggutak tar dere en vanlig graviditetstest hjemme og gir oss beskjed om resultatet.

Portrett av fertilitetslege og gynekolog
Pasient ikon rosa

De som ønsker IVF fertilitetsbehandling starter med Fertilitetssjekken

Fertilitetssjekken gir par som ikke blir gravide svarene de trenger. Sjekken er også for par som tidligere har hatt forsøk og undersøkelser. Fertilitetssjekken er helt uforpliktende.

Portrett av sykepleier

Bestill din time her.

Vi hjelper deg med å finne en time. Gi oss gjerne 2-3 tidspunkter som passer deg best.

Person og lokalisasjon ikon rosa

Velg den klinikken som er nærmest deg.

Pasient ikon rosa

Fertilitetssjekken gir deg svarene du trenger.

Dokument og profil ikon rosa

Du trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss.

Pasient og spørsmål ikon rosa

Har du spørsmål? Vi svarer deg så raskt vi kan.

ID og dokument ikon rosa

Timebestilling & spørsmål

Bestill time hos oss med dette skjemaet. Vanligvis for du time uten ventetid. Send oss gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på.

ID og sikkerhet ikon rosa

Dine detaljer er trygge

Informasjonen du sender til oss via dette skjemaet behandles på en sikker måte. Sensitive personopplysninger og data blir kryptert i henhold til strenge krav for helsesektoren. Ingen uvedkommende kan se detaljene dine.