Årsaker til uteblitt graviditet – Sædkvalitet

“Klinikker i Oslo, Bergen, Stavanger & Haugesund.”

Tekst: Årsaker til uteblitt graviditet – Sædkvalitet

Jon Hausken: En vanlig årsak til uteblitt graviditet er redusert sædkvalitet. Derfor er det viktig at mannen går og undersøker seg. Fordi det er det enkleste å undersøke. Time på dagen. Gjøre en analyse. 10 minutter etterpå har en svaret om det kan være årsaken til uteblitt graviditet.

 

Jon Hausken: Hva kan vi hjelpe med til de som har dårlig sædkvalitet? Jo, da er det altså IVF – prøverørsbehandling. Hvorfor det? Jo, fordi da kan vi i laboratoriet finne den beste spermien og den kan vi injisere rett inn i egget og dermed hjelper vi til med befruktningen.

 

Jon Hausken: Hvorfor har en redusert sædkvalitet? Som oftest er det genetisk betinget. Noen av genene virker ikke optimalt. Det betyr ikke at de ikke virker, men de virker ikke optimalt. Og dermed får en på en måte i den produksjonen en eller annen stopp og dermed får man enten redusert antall sædceller eller bevegelighet. Det kan også være noe som vi kaller morfologi. Det betyr altså at de ikke ser helt normale ut.

testimonial

– Størst på IVF i Norge –

 

“For de aller fleste er det viktig å komme raskt igang med behandling. Utsetter man det kun noen måneder kan det være forskjellen mellom å lykkes eller ikke. For mange er det heldigvis enkle grep som kan hjelpe.”

 

Dr. Jon W. Hausken

pin

Bergen

pin

Haugesund

pin

Stavanger

pin

Oslo