“Ring oss for en uforpliktende prat”

SÆDANALYSE MED SVAR PÅ DAGEN

Uteblir graviditet er første bud å sjekke sædkvaliteten!

 

Det kan synes som om sædkvaliteten er synkende. Dette skyldes sannsynligvis livsstil og miljøfaktorer. Det ser ut som om det moderne samfunn har negative effekter på menns fertiliserings potensiale. Men heldigvis har også muligheter for assistert befruktning også gjort store fremskritt. Tidligere var det lite man kunne gjøre hvis sædkvaliteten var dårlig mens i dag er det mange metoder som løser dette problemet. Sædprøve er en enkel undersøkelse hvor man kan teste alt fra volum, antall, bedømme bevegelighet og utseende. I tillegg kan man utføre forskjellige tester for å bedømme fertiliserings potensiale. Ved Klinikk Hausken kan man få time på dagen, få utført tester og ha svar i løpet av et par timer. Hvis sædkvaliteten er redusert vil man få tilbud om oppfølging og informasjon om hvilke tiltak som vil virkeliggjøre drømmen om egne barn. Hvis en har forsøkt å oppnå graviditet i mer enn 6 måneder uten å lykkes bør en teste sædkvaliteten. Dette fordi redusert sædkvalitet alene eller sammen med infertilitetsproblemer hos kvinnen utgjør over 50% av årsaker til uteblitt graviditet. Sædprøve er også det enkleste å teste, så hvorfor skal kvinnen ta initiativet til en masse unødvendige tester når DU enkelt kan ordne dette selv! Din kjære ville nok satt stor pris på det.

 

Hva kan jeg selv gjøre for å bedre sædkvaliteten? Dessverre så er det ikke mye som har vist effekt på kvalitet og kvantitet. Det eneste som vi med sikkerhet vet er at sædproduksjonen trives best ved noe lavere temperatur enn kroppens egen. Det er derfor testiklene henger der de henger. Tettsittende bekledning vil øke temperaturen og er negativt. Hva med sykling? Vi vet ikke, men utfra temperatur så vil mange timer på sykkelsete daglig sannsynligvis ha uheldig effekt. Kosthold, vitaminer og mineraler? Mange sverger til kostholds tilskudd, men ingen større studier har kunnet påvise sikre positive effekter. Å leve sunt med et balansert kosthold, regelmessig fysisk aktivitet, generell fysisk og psykisk velvære har vist seg å være positivt for kropp og sjel. Sannsynligvis gjelder dette også for sædproduksjon, men vi vet det ikke helt sikkert. Røyking vil over tid gi negative effekter. Sædkvaliteten avtar også med alder.

 

Steriliserte menn kan enkelt hjelpes ved å hente ut spermier fra testikkelen eller bitestikkelen. Et lite inngrep hvor en aspirer spermier med en tynn liten nål. Dette forutsetter imidlertid at kvinnen gjennomgår IVF. Hvis hun ikke har noen fertilitets problemer, er sjansen for å lykkes svært høy. Vi vet at sædproduksjonen varierer og i et gitt heldig øyeblikk så vil selv menn med svært redusert sædkvalitet oppnå graviditet med sin kvinne. Men å teste seg, få informasjon om eventuelle tiltak er enkelt og veldig smart. Klinikk Hausken oppfordrer menn til å være mer aktiv søkende når graviditet uteblir. Lykke til!

OSLO, BERGEN, HAUGESUND OG STAVANGER

Klinikk Hausken er lett tilgjengelig for våre kunder med 4 avdelinger i Oslo, Bergen, Haugesund og Stavanger. Vi tilbyr IVF og fertilitetsbehandlinger til par i hele landet. Klinikkene ligger også nær flyplass slik at det er enkelt for langtreisende å finne oss.

BESTILL TIME

Bestill en time hos oss her. Vi tar imot timebestillinger fra både nye og eksisterende kunder.

Er du ny kunde og ønsker en uforpliktende prat så kan du ringe oss på telefon 52 70 21 70.

Informasjonen du sender oss i dette skjemaet kan ikke leses av andre og blir kryptert i henhold til strenge krav tilpasset helsesektoren. Vi anbefaler ikke at du sender oss sensitive opplysninger direkte i e-post eller chat.